Tuoteryhmät
Uutuus

Nasment 1 mg/ml nenäsumute (10 ml)

7,48 

Varastossa

Kuvaus

Nasment 1 mg/ml nenäsumute on ksylometatsoliinia sisältävä lääke nuhan tai poskiontelotulehduksen yhteydessä ilmenevän nenän tukkoisuuden oireenmukaiseen, tilapäiseen hoitoon. Nasment sisältää mentolia. Se annostellaan suihkeena enintään kolme kertaa vuorokaudessa enintään 10 vuorokauden ajan. Lääke on tarkoitettu 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille käyttäjille.

Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen ksylometatsoliinille tai valmisteen apuaineille, jos sinulla on silmänpainetauti tai olet ollut hiljattain nenän tai suun kautta suoritetussa leikkauksessa. Ei raskaana oleville. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

Annostelu:

  • Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 suihke tarvittaessa molempiin sieraimiin enintään 3 kertaa vuorokaudessa enintään 10 vuorokauden ajan.

Nasment‑nenäsumutetta ei pidä antaa alle 12‑vuotiaille lapsille.

Erityisesti huomioitavaa:

  • Pitkäaikainen ja säännöllinen käyttö voivat johtaa riippuvuuteen ja uudelleen palaavaan krooniseen nuhaan sekä turvotukseen/tukkoisuuteen
  • Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi

Yleiset haittavaikutukset:

  • Ohimenevä nenän kuumotus ja nenän limakalvon kuivuminen ja kirvely, aivastelu.
  • Lue lisää mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta.

Raskaus ja imetys:

  • Nasment‑nenäsumutetta ei pidä käyttää raskauden aikana. Raskaana olevia naisia neuvotaan ottamaan yhteys lääkäriin ennen valmisteen käyttöä.
  • Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
  • Nasment‑nenäsumutetta voi käyttää varoen imetyksen aikana.

Valmistaja/markkinoija:

Orion Oyj

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen huolellisesti ennen käyttöä

Lisätiedot

Lääkestatus

Lääke ihmiselle

Markkinoija

Korvausluokka