Tuoteryhmät
CAVILON IHONSUOJAKALVO (28 ML)

Cavilon Ihonsuojakalvo (28 ml)

27,20 

Toimitus 2-5pv

Kuvaus

Ihonsuojakalvo on alkoholiton liuos, joka levitettynä terveelle tai vaurioituneelle iholle muodostaa pitkäkestoisen, vesitiiviin ja tasaisen suojakalvon. Cavilon™ Ihonsuojakalvo suojaa tervettä tai vaurioitunutta ihoa. Se suojaa ihoa stoma-, trakeostomia-, katetri-, ja dreeniaukkojen ympäriltä sekä virtsan ja/tai ulosteen pidätyskyvyn häiriöiden tai liimojen ja hankauksen aiheuttamalta ärsytykseltä. Kalvo on kirvelemätön ja läpinäkyvä, se läpäisee hyvin happea sekä iholta haihtuvaa liiallista kosteutta ja lämpöä.

Käyttö:

Suihkuta tasainen kalvokerros n. 10-15 cm päästä koko puhdistetulle ja kuivatulle hoidettavalle alueelle. Jos tarvitaan uusi kerros tai jokin kohta on jäänyt käsittelemättä, uusi käsittely tehdään vasta kun ensimmäinen kerros on kuivunut eli noin 30 sekunnin kuluttua.

Anna ihon kuivua kokonaan ennen haavataitosten tai -tyynyjen laittamista tai pukeutumista. Kalvoa ei tarvitse poistaa. Voidaan tarvittaessa lisätä aikaisintaan 12 tunnin päästä.

Koostumus:

Heksametyylisiloksaani, akrylaattiterpolymeeri, polyfenyylimetyylisiloksaani.

Varoitukset:

Tuotetta EI saa käyttää seuraavissa tilanteissa:

  1. Ainoana suojana tilanteissa, joissa tarvitaan sidoksen antamaa suojaa bakteerien aiheuttamalta likaantumiselta esim. laskimokatetrien pistokohdissa ja pinnallisissa tai syvissä haavoissa.
  2. Infektoituneille ihoalueille.

Kirvelemätön Cavilon ihonsuojakalvo on liuosmuodossa erittäin syttyvää, kunnes se on täysin kuivunut iholle, siksi sen käyttö avotulen, lämpöätuottavien laitteiden tai syttymislähteiden lähellä on ehdottomasti kielletty.

Huomioitavaa:

Mikäli ilmaantuu punoitusta tai muita ärsytysoireita, tai jos punoitus tai ärsytysoireet jatkuvat, on otettava yhteys lääkäriin. Muiden suojakalvon muodostavien valmisteiden (voiteet, salvat) käyttö voi vähentää kalvon tehokkuutta merkittävästi.

Valmistaja/markkinoija:

3M

Lisätiedot

Lääkestatus

Lääke ihmiselle

Markkinoija